9. LMBT Történeti Hónap - online

Február 5-én, péntek este kezdetét veszi a 9. LMBT Történeti Hónap. A vírushelyzet miatt idén sajnos nem tudjuk a szokásos módon megrendezni a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történetét bemutató programsorozatot. A körülmények miatt az LMBT Történeti Hónap az internetre költözik, az online események azonban reményeink szerint megteremtik annak lehetőségét, hogy országszerte bárki részt vehessen az érdekesebbnél érdekesebb programokon.

2021. február 5-én online megnyitóval veszi kezdetét a 9. LMBT Történeti Hónap. Ennek keretében az egykori munkatársakkal folytatott beszélgetés formájában megemlékezünk a 30 évvel ezelőtt indult Mások újságról, valamint átadjuk a 2020-as Háttér-díjat is.

A 9. LMBT Történeti Hónap ezúttal is változatos programokkal várja az érdeklődőket. Terveink szerint több mint húsz online közvetített beszélgetést és előadást hallgathattok meg, egyebek között transznemű vagy átöltöző személyekről, az aszexualitás történetéről, LMBT vonatkozású televíziós sorozatokról, az Orlando-téma irodalmi megjelenéséről, a HIV/AIDS megjelenéséről a médiában, Ferencváros LMBT-vonatkozású helyszíneiről vagy éppen az LMBT anime karakterek történetéről. Idén is lesz Wikipédia-szerkesztő maraton és LMBT történeti kvíz.

Kövessétek honlapunkat, Facebook-oldalunkat. Hamarosan jelentkezünk az LMBT Történeti Hónap programjaival.

Az LMBT Történeti Hónap szervezői

 

Megosztás